Vårtmedel Bäst i test – ta bort vårtor effektivt

Doktor

Vårtmedel bäst i test – recensioner

Vårtmedel bäst i test – dessa vårtmedel har vi haft bäst erfarenhet ifrån. Detta är baserat på användarvänlighet, effekt och pris.

1. Vårtfri – beställ här med fri frakt och snabb leverans! – Vårtmedel bäst i test

Användning: Läs bipacksedeln noggrant innan användning av vårtfri. Används endast en gång per vecka. Vilket gör detta medel lättare för dig som inte har lust att behandla varje dag. Därför har Vårtfri vårtmedel hamnat som vårtmedel bäst i test hos oss. Vårtfri vårtmedel ska vara skonsammare mot kroppen än medel med t ex. Salicylsyra. Vi har endast testat Vårtfri på fotvårtor och handvårtor, både på vuxna och på barn. För övrig användning av Vårtfri hänvisar vi till apotek eller vårdcentral.

Verksamt ämne: Myrsyra.

Ålder: Alla åldrar. Även barn under 4 år.

Om produkten från apotek: ”Vårtfri vårtmedel framställt av naturlig myrsyra. Effektiv och dryg formula som räcker till många behandlingar. Angriper vårtan inifrån och verkar uttorkande. Appliceras en gång i veckan. Lång hållbarhet. Även för barn under 4 år. 5 ml.”

Fördelar: Ett bra vårtmedel som man endast behöver använda en gång i veckan till skillnad mot det nedan som bör appliceras varje dag. Alltså inte lika mycket att hålla koll på. Det är även skonsammare mot kroppen vilket kan vara bra för känsligare personer.

Nackdelar: Priset. Det kostar mer jämfört med andra vårtmedel.

Klicka här för att köpa Vårtfri vårtmedel till bästa pris inklusive fri frakt och snabb leverans!

2. Trans-Ver-Sal 12 mm medicinskt plåster – bäst hos barn med vårtor

Användning: Läs bipacksedeln noggrant innan användning. Appliceras varje kväll innan sänggående. Väldigt enkelt. Vi har endast testat detta på fotvårtor och handvårtor, både på vuxna och på barn. För övrig användning hänvisar vi till apotek eller vårdcentral.

Verksamt ämne: Salicylsyra.

Ålder: Från 6 år.

Om produkten från apotek: ”Plåster för behandling av vårtor på händer och fötter. Plåstret appliceras varje kväll innan sänggående och får verka över natten eller minst 8 timmar. På morgonen tas plåstret av och slängs. Behandlingen upprepas varje kväll tills vårtan är helt borta dock under högst 12 veckor. Rekommenderas ej till barn under 6 år. 12 mm.”

Fördelar: Den bästa produkten att använda när det kommer till att behandla barn som har problem med vårtor. Det är väldigt enkelt att använda. Det finns flera olika typer av produkter med plåster, men vi har valt att rekommendera detta då det är vad vi har använt mest, de andra fungerar säkert lika bra, men vi har helt enkelt ingen erfarenhet av dessa produkter.

Nackdelar: Har upplevt att effekten kan vara något sämre än om man använder medel direkt på vårtan som blivit nämnda ovan. Dock tycker vi att användarvänligheten väger upp detta när man använder det på barn då du slipper allt krångel!

Klicka här för att köpa Trans-Ver-Sal till bästa pris!

3. Verruxin kutan – vår favorit, måste dock tyvärr användas varje dag vilket gör det besvärligt. Annars hade detta vårtmedel rankats som etta.

Användning: Läs bipacksedeln noggrant innan användning. Rekommenderas att användas en gång per dag. En förpackning räcker normalt till hela behandlingen. Som, beroende på hur stor vårtan är kan ta allt från någon vecka upp till tre månader. Enligt de farmaceuter vi talat med bör användning ej pågå längre än tre månader. Har man fortfarande kvar sin vårta efter tre månader ska man upphöra med behandlingen och kontakta sin vårdcentral. Vi har endast testat detta på fotvårtor och handvårtor, både på vuxna och på barn. För övrig användning hänvisar vi till apotek eller vårdcentral.

Verksamt ämne: Mjölksyra, Salicylsyra.

Ålder: Rekommenderas från 6 år och uppåt.

Om produkten från apotek: ”För behandling av envisa och återkommande vårtor på händer och fötter samt liktornar och förhårdnader. Innehåller salicylsyra som verkar uppmjukande och löser upp förhårdnader samt mjölksyra med viss huduppluckrande effekt och vattenbindande egenskaper. Appliceras en gång dagligen. Diabetiker och personer med dålig blodcirkulation eller känslig hud ska inte själva behandla vårtor. Från 6 år.”

Fördelar: Priset är lågt om man jämför med liknande produkter och resultaten är i princip lika goda. Det fungerar väldigt bra. Man börjar se resultat ganska tidigt och används det enligt beskrivningen från bipacksedeln är man nästan garanterad att få goda resultat. Vi har erfarenhet från mycket stora fotvårtor som tagits bort effektivt på ett par månader med detta vårtmedel.

Nackdelar: Kan vara besvärligt att handskas med, speciellt om man som vuxen gör det på ett barn. Applicerar man den på handvårtor är det lätt hänt att man tvättar bort delar av eller hela substansen, så man får vara lite försiktig där. Appliceras den på fotvårtor kan man ej gå på foten förrän medlet har torkat ordentligt. Vilket varierar i tid men tar mellan ungefär 5-20 minuter enligt vår erfarenhet. Detta är oftast inget problem, men det är värt att veta om då man får planera det lite.

Ytterligare en nackdel är att du bör behandla en gång dagligen för bästa resultat. Det tar visserligen inte lång tid, men det bör ändå göras.

4. Wartner Vårtpenna

Användning: Läs bipacksedeln noggrant innan användning. Applicera vårtmedel två gånger om dagen i fyra dagar, sedan bör man ta en paus under fyra dagar. En droppe räcker per behandling. Behandlingen kan upprepas upp till fyra gånger. Är det en liten vårta så räcker det med att applicera det en gång om dagen. Skulle endast överväga att testa detta medel efter man har testat något av de ovan. Vi har endast testat detta på fotvårtor och handvårtor, både på vuxna och på barn. För övrig användning hänvisar vi till apotek eller vårdcentral.

Verksamt ämne: Triklorättiksyra.

Ålder: 4 år och uppåt.

Om produkten från apotek: ”Vårtpenna som ger snabb och effektiv syrabehandling av vårtor. Innehåller högkoncentrerad triklorättiksyre-gel som placeras precis på vårtan. Använd 2 gånger/dag i 4 dagar. Läs bruksanvisningen noga. För vuxna och barn över 4 år. 1,5 ml.”

Fördelar: Har behandlat handvårtor effektivt med detta medel. Man ser resultat snabbt.

Nackdelar: Råkar man ta lite för mycket så kan det bli sår. Det är oerhört frätande, betydligt värre än alla de andra i vår erfarenhet. Otroligt viktigt att bipacksedeln och instruktionerna där följs. Annars är det stor risk för obehag och sårbildning.

Klicka här för att köpa Wartner vårtpenna till bästa pris!

Andra vårtmedel som ej blivit listade här

Vårtmedel med fryseffekter

Vi har varit på flertalet apotek och pratat med farmaceuter och även talat med en läkare från en vårdcentral och ingen har rekommenderat dessa vårtmedel. Vi har även testat några av dessa vårtmedel själva och gått och väntat länge på effekten, nästan så att man vill använda den igen bara för att se om man verkligen använde produkten på rätt sätt.

Vi har helt enkelt ej fått några bra resultat, faktiskt inga effekter alls. Trots upprepad användning i överensstämmelse med bipacksedel för respektive vårtmedel.

Har du som läser detta någon erfarenhet av detta och hur har det i så fall fungerat för dig? Hör gärna av er och berätta detta. Vi tar tacksamt emot information från andra användare. Kontakta oss här!

Övriga vårtmedel och tankar

Vi ser ingen anledning att rekommendera fler vårtmedel då dessa är de vårtmedel vi testat som blivit bäst i test för oss. Vi lägger gärna till fler vårtmedel om du kan lämna en beskrivning, hur lång tid det tagit, hur upplevelsen varit, gärna före- och efterbilder och annan info som kan vara relevant.

Har ni några negativa upplevelser om de vårtmedel som recenserats här får ni gärna kontakta oss och berätta om era erfarenheter om varför.

Denna lista är inte på något sätt satt i sten och vi uppdaterar den gärna om vi har anledning till att göra det.

Vårtmedel bäst i test – avsiktsförklaring för artikel

Här listar vi vårtmedel bäst i test. Alltså de vårtmedel vi har testat och har erfarenhet ifrån med en sammanfattad recension. Det baseras på hur vi upplevt att effekten varit på vårtmedlet, hur användarvänligt det är samt med hänsyn till vad det kostar. Detta för att ge dig en så rättvis jämförelse som möjligt för vilket vårtmedel du bör välja för att ta bort vårtor.

Vi har endast erfarenhet från att ha använt dessa vårtmedel för att ta bort fotvårtor och handvårtor. För råd om hur man använder dessa vårtmedel hänvisar vi till vårdpersonal och apotek, samt noggrann läsning av bipacksedeln för det vårtmedel du valt.

Tillbehör för att ta bort vårtor och annan info om vårtor

Behöver ni veta mer om vad för tillbehör man kan behöva för att ta bort vårtor kan ni gå till denna artikel som handlar om tillbehör för att ta bort vårtor.

[Denna text ska ej ses som någon form av medicinsk rådgivning till att ta bort vårtor. Denna artikel om vårtmedel bäst i test, med recensioner av vårtmedel är enbart baserad på användarvänligheten och hur effekten har upplevts. Söker du medicinsk rådgivning för att ta bort vårtor bör du kontakta vårdcentral eller apotek. Du bör även noga läsa bipacksedeln till ditt vårtmedel. Vissa vårtmedel är ej lämpliga för människor med diverse åkommor som t ex. diabetes eller liknande. Även gravida och på annat sätt högkänsliga personer bör få rådgivning från utbildad vårdpersonal innan användning av vårtmedel sker.]

Ni har läst artikeln: Vårtmedel bäst i test. Fick ni någon nytta av informationen i den här artikeln får ni väldigt gärna dela den vidare.