Ta bort fotvårtor och vårtor på händerna – tillbehör

Fotvårtor och vårtor på händerna – vad du behöver för att ta bort vårtor

Söker du vilket vårtmedel du ska välja för dina fotvårtor och övriga vårtor kan du gå till artikeln om vårtmedel här.

Fotfil för fotvårtor och handvårtor

fotfil, ta bort fotvårtor, tillbehör
Fotfil för att ta bort fotvårtor

För att ta bort fotvårtor eller vårtor på händerna med vårtmedel har vi nedan listat tillbehör man kan behöva. En fotfil för att slipa bort överflödig hud samt det absolut översta lagret på vårtan för att vårtmedlet ska tränga in bättre och få bättre fäste.

Det går jättebra med en vanlig fotfil och vi rekommenderar att använda någon som denna, vanliga enkla fotfil som hjälp för att ta bort vårtor.

Vill man ha en lyxigare variant så kan man välja denna fotfil som är elektrisk och jobbar lite bättre. Dock är detta oftast väldigt överdrivet för just vårtor och det kan vara lite svårt att pricka mindre vårtor med en sådan här variant.

Viktigt att komma ihåg att följa instruktionerna på bipacksedeln för bästa resultat. Det är även viktigt att ingen annan använder denna fotfil och att efter avslutad vårtbehandling se till att fotfilen slängs. Detta eftersom HPV, humant papillomvirus som orsakar vårtor är mycket smittsamt och det är stor risk att någon annan kan få det.

Symptomen, alltså vårtorna kan ta upp till flera månader innan de syns efter smittotillfället.

Engångshanddukar

Var väldigt noga med att tvätta händerna efter utförd behandling och efter du använt fotfilen. Var även noga med att använda engångshanddukar i stil med denna engångsservett till att torka runt vårtan efter behandling. Använder du samma handduk som någon annan eventuellt kommer att använda så är risken stor att den personen kan bli smittad genom detta.

Det går bra att använda vad som helst, en vanlig handduk eller hushållspapper, men se bara till att ingen använder den efter dig.

Smitta genom golvkontakt

Det är också viktigt att helst inte gå runt barfota med fotvårtor mot golvet, i duschutrymmen, på badhus och liknande. Detta då andra personer som går där lätt kan bli smittade. Det är även lätt att du själv blir smittad av ytterligare vårtor.

Det bästa sättet att undvika detta är att använda t ex. flip flops eller någon form av badtoffla. Detta så du ej kommer i kontakt med ytan där andra människor kan gå barfota. Detta är även viktigt hemma så du undviker att smitta familjen med vårtor.

Sammanfattningsvis

Så är det inte så mycket mer än detta att hålla koll på. Använd sunt förnuft så är du snart kvitt dina fotvårtor eller vårtor på händerna!

Lycka till!

Vill du gå till artikeln om vårtmedel når du den här.

[Denna text ska ej ses som någon form av medicinsk rådgivning till att ta bort vårtor. Denna artikel om fotvårtor och tillbehör, med recensioner av vårtmedel är enbart baserad på användarvänligheten och hur effekten har upplevts. Söker du medicinsk rådgivning för att ta bort vårtor bör du kontakta vårdcentral eller apotek. Du bör även noga läsa bipacksedeln till ditt vårtmedel. Vissa vårtmedel är ej lämpliga för människor med diverse åkommor som t ex. diabetes eller liknande. Även gravida och på annat sätt högkänsliga personer bör få rådgivning från utbildad vårdpersonal innan användning av vårtmedel sker.]