Nagelsvamp behandling, hantering av fotsvamp m.m.

Vad är nagelsvamp?

Nagelsvamp eller fotsvamp. Namnet kvittar egentligen för de kommer från samma sorts infektion/svamp som kallas för dermatofyter. Skillnaden är att den antingen sitter på foten eller på naglarna. Normalt får du nagelsvamp efter att du varit angripen av fotsvamp.

Fotsvamp är en hudinfektion medan nagelsvamp är en infektion i själva nageln. Detta uppstår oftast efter du varit barfota i fuktiga miljöer t ex. som i badhus eller andra liknande allmänna miljöer där många människor rör sig barfota. Har du då gått där någon med fortsvamp har rört sig så är du utsatt för risk att bli smittad själv.

Går det tillräckligt långt så kan nageln släppa från sitt fäste och ramla av. Naglarna kan även bli gula eller missfärgade och kan skapa obehag när du går i skor och det skaver mot skon.

Se därför till att försöka behandla nagelsvamp så fort du upptäckt att du fått det för att undvika obehag. Desto längre tid du gått med det desto svårare kan det vara att bli av med det.

Risken att bli drabbad av fotsvamp eller nagelsvamp ökar med åldern. Detta tror man är på grund av att äldre kan ha sämre blodcirkulation samt tjockare naglar jämfört med en yngre person. Det är dessutom vanligare bland män att få fotsvamp eller nagelsvamp än vad det är för kvinnor.

Behandla nagelsvamp

Du kan använda svampdödande medel som går att köpa receptfritt på apotek. Läs noga bipacksedeln innan du påbörjar din behandling.

De vanligaste medlen som används är dessa:

1. Scholl nagelsvampbehandling

Om produkten från apotek: ”Scholl Nagelsvampbehandling är en vätska som tränger in i nageln och har effektiv svampdödande effekt – en komplett nagelsvampsbehandling. Behandlingen dödar 99,9% av nagelsvampen i en fyra veckors intensiv behandlingsfas där svampen dödas i den infekterade delen av nageln. Behandlingen hjälper också till att förhindra spridning av svampinfektionen och att besvären kommer tillbaka.”

Klicka här för att köpa Scholl nagelsvampbehandling till ett bra pris inklusive fri frakt!

2. Nalox nagelsvampbehandling

Om produkten från apotek: ”Nalox är en medicinteknisk produkt för behandling av skadade och missfärgade naglar som orsakats av nagelsvamp, psoriasis eller yttre skada. Produkten ger en slät nagelyta, binder fukt i nageln och förebygger svamp- och bakterieangrepp genom att förändra nagelns mikromiljö och stärka nagelytan. Synbart resultat efter 2-4 veckor.”

Klicka här för att köpa Nalox nagelsvampbehandling för ett bra pris inklusive fri frakt!

Följa noga instruktionerna som finns i bipacksedeln för att så snabbt som möjligt bli kvitt din nagelsvamp!

Behandla fotsvamp

Medel till att behandla fotsvamp skiljer sig något och du vill helst använda någon sorts kräm som också finns att köpa receptfritt på apoteket.

Läs noga bipacksedeln innan du påbörjar din behandling.

Exempel på krämer för fotsvamp som fungerar bra enligt läkare och apotek:

1. Lamisil Dermgel

Om produkten från apotek: ”Lamisil Dermgel 1% är ett svampmedel som används för att effektivt behandla svampinfektion mellan tårna (tinea pedis). Medlet verkar genom att döda svampen som orsakar hudproblem. Denna gelprodukt passar fuktig hud med fotsvampsangrepp. Om du har torr flagnande hud så kan du välja Lamisil kräm.”

Klicka här för att köpa Lamisil Dermgel till ett bra pris!

2. Pevaryl kräm

Om produkten från apotek: ”Pevaryl kräm är ett receptfritt läkemedel som används för effektiv behandling av fotsvamp mellan tårna. Fotsvamp är inte farligt men kan orsaka besvär. Pevaryl kräm används 2 gånger dagligen. Fortsätt behandlingen i 2 veckor efter att symtomen försvunnit. ”

Klicka här för att köpa Pevaryl kräm till ett bra pris!

Läs noga bipacksedeln innan du påbörjar din behandling oavsett vilket medel du väljer.

Undvik nagelsvamp

Det är inte helt lätt att undvika nagelsvamp om du vill kunna röra dig som vanligt i alla miljöer. Men för att förebygga det så gott det går kan du undvika att gå barfota i fuktiga områden, som t ex. badhus eller gemensamma duschutrymmen. Bäst är att använda badtofflor på alla sådana platser.

Undvik också att använda blöta eller svettiga skor eller att dela skor med någon annan som du vet kan vara utsatt för fotsvamp eller nagelsvamp.

Se också till att hålla dina fötter och naglar hela och välskötta så minskar du risken för att det ska kunna tränga in i sprickor och liknande.

Sammanfattningsvis

Fotsvamp och nagelsvamp är helt ointressant fram tills du blir utsatt för det själv. Då är det bra att snabbt kunna sätta in metoder till att behandla svampen på ett så effektivt och snabbt sätt som möjligt.

Det är inte kul att ha och visa sig på allmänna platser då det kan kännas väldigt olustigt och man är rädd att folk ska tycka att det är ”äckligt”.

Se därför till att inte lida i onödan och åtgärda det så snabbt du bara kan när du upptäcker att du blivit infekterad.

Söker du efter tillbehör som t ex. fotfilar eller annat kan du hitta det i den här artikeln.

Letar du efter vårtmedel och recensioner av dessa hittar du det i den här artikeln.

[Denna text ska ej ses som någon form av medicinsk rådgivning till behandling av fotsvamp eller nagelsvamp. Söker du medicinsk rådgivning för att behandla fotsvamp eller nagelsvamp bör du kontakta vårdcentral eller apotek. Du bör även noga läsa bipacksedeln till det medel du valt att använda.]