Kolloidalt silver eller silvervatten som vårtmedel för vårtor?

Söker du efter vilket vårtmedel du ska välja kan du läsa mer här i artikeln om vårtmedel bäst i test. Vill du fortsätta läsa om kolloidalt silver eller silvervatten gör du det här under.

Inlägget om kolloidalt silver/silvervatten innehåller annonslänkar från Svensk Hälsokost.

Notera innan du läser vidare

Vi har inte testat kolloidalt silver eller silvervatten, vad man nu vill kalla det. Vi uppmuntrar inte någon till att använda det utan helt enkelt att bilda sig en egen uppfattning om vad det är och varför vissa väljer att använda det.

Däremot har vi läst om många andra som svär att det fungerar väldigt effektivt för just vårtor. Därför har vi valt att åtminstone nämna det för att försöka vara så heltäckande som möjligt. Men också att vara neutral i om det faktiskt fungerar som vårtmedel eller inte.

Vi vet inte.

Det verkar ej heller finnas några studier tillgängliga gällande just vårtor.

Köpa silvervatten/kolloidalt silver

Vill du handla silvervatten/kolloidalt silver kan du göra det här till ett bra pris inklusive fri frakt!

Ett annat företag som också säljer denna produkt är Alternativhalsa.se.

Skapa dig en egen uppfattning om kolloidalt silver

Det räcker med att göra en enkel sökning efter kolloidalt silver eller silvervatten och vårtor på Google så kan du se själv vad andra skriver och avgöra om det är något för dig.

Det finns sökresultat där flera användare beskriver mer ingående om hur man går tillväga för att använda detta till just vårtor.

Är det någon som har mer information eller kan hänvisa till några studier om hur kolloidalt silver fungerar mot just vårtor får du väldigt gärna dela med dig. Kontakta oss så uppdaterar vi denna artikel.

Kolloidalt silver och myndigheter

Livsmedelsverket säger så här om att det skulle finnas risker med det:

”Ja, det kan ha skadliga hälsoeffekter, särskilt om man under längre tid använder produkter som innehåller kolloidalt silver eller silverföreningar.”

Detta verkar dock endast gälla intag av det. Vilket gör det lite otydligt om det också gäller att använda för att ta bort vårtor på huden?

Vill du läsa mer om dessa risker kan du göra det på länken här hos Livsmedelsverket.

Sammanfattningsvis

Se denna artikel som ren information gällande detta. Inte som någon uppmaning till att använda det istället för etablerade vårtmedel som säljs via Apotek.

Vill du läsa mer om vårtmedel som backas upp av studier så kan du gör det i artikeln om vårtmedel bäst i test.

[Denna text ska ej ses som någon form av medicinsk rådgivning till att ta bort vårtor. Denna artikel om kolloidalt silver eller silvervatten, är enbart baserad på vad andra har för erfarenheter av det. Söker du medicinsk rådgivning för att ta bort vårtor bör du kontakta vårdcentral eller apotek. Du bör även noga läsa bipacksedeln till ditt vårtmedel. Vissa vårtmedel är ej lämpliga för människor med diverse åkommor som t ex. diabetes eller liknande. Även gravida och på annat sätt högkänsliga personer bör få rådgivning från utbildad vårdpersonal innan användning av vårtmedel sker.]